ONLINE DELAVNICA: Ljubezen do sebe s Sergejem N. Lazarevom

31. oktober 2020, ob 9.25h

Online delavnica “Ljubezen do sebe”

Samo, če se naučimo ljubiti samega sebe, smo lahko resnično srečni…

Naš »jaz« je predvsem duša in zato ljubezen do sebe pomeni, da mora človek predvsem
skrbeti za svojo dušo – svojo moralo, dobrodušnost, izboljšanje karakterja.

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Živimo v pomanjkanju?

Eden najnevarnejših programov je pomanjkanje ljubezni do sebe in svoje usode, ter pomanjkanje volje do življenja. Ta program je neopazen, zato se ga težko zavedamo in ocenimo na pravi način. Lahko se kaže v obliki izgube smisla življenja, izgube vere in upanja, razočaranja nad ljubljeno osebo in samim seboj, notranje pasivnosti in odsotnosti, želje po kakršnikoli aktivnosti, odrekanja sanjam in vzvišenim željam. Če človek slabo misli o svoji prihodnosti, je to že tihi notranji samomor.

Ljubezen do sebe je ljubezen do našega božanskega “jaz”, ker naša duša izvira od Boga in se hrani z Ljubeznijo.
Vsemogočni nam skozi ljubezen daje energijo, ki razkriva naše možnosti in nam prinaša zdravje, blagostanje, obilje in izpolnitev želja. Zato je ljubezen do sebe, do svojega resničnega “jaza”, pravzaprav ljubezen do Boga.

Ljubezen do Boga, sposobnost ljubiti Boga v sebi, videti Božjo podobo v vsakem človeku in svetu, ki nas obkroža – je v bistvu ljubezen do sebe . V praksi to pomeni, da ne smemo imeti slabih misli o sebi, obžalovati preteklost, čutiti strah pred prihodnostjo in se prepustiti malodušju. Energijo nezadovoljstva s seboj in drugimi, bi morali preoblikovati v razvoj, v spreminjanje samega sebe, sveta, ki nas obkroža in učenje drugih ljudi. 

Zapoved o ljubezni se glasi: ” Ljubi Boga nad vsem ,” ter se nadaljuje v: ” Ljubi svojega bližnjega .”

Izkazalo se je, da obstaja nadaljevanje stavka: ” Kakor samega sebe. ” – Ljubi svojega bližnjega, kakor samega sebe. – To pomeni, da se mora človek vzljubiti.

 

Se imeti rad, skrbeti zase, toda v kritičnem trenutku sme pozabiti nase in se žrtvovati za bližnjega.

Kaj se zgodi, ko oseba tega ne razume? Takrat se neha ljubiti in na koncu se pomanjkanje ljubezni do sebe, spremeni v pomanjkanje ljubezni do drugih, pa tudi do Boga.

Praksa vam bo pomagala globlje začutiti, kaj pomeni resnična ljubezen do sebe in z ljubeznijo ter optimizmom, sprejeti vse, kar se dogaja in se bo dogajalo. Pomagala vam bo odstraniti pričakovanja do  okolice in bližnjih, začutiti vsesplošno enost v Bogu in stopiti bližje občutku svojega resničnega “Jaza”, ki je vedno srečen, ker je – ljubezen.

 

 

Srčno vabljeni, da se nam pridružite 31.10.2020

Zdravko, Danjela in Lazarev team Srbija